Fonksiyonları zaman içinde değişse de tüm kültürlerde aile kurmak önemsenmiştir. Birey ve toplum arasındaki temel bağı oluşturan, doğumunda itibaren hayata dair temel düşünce ve davranış tarzlarını çocuğa öğreten ailesi ya da bu görevi üstlenmiş yakınlarıdır. Sorumluluk alma, güven duyma, desteklenme ve hayata karşı mücadele gücü kazanma gibi özellikleri edinmeyi en yakınlarımızı gözleyerek öğrenir ve biz de yaşamın zorluklarına karşı bizimle beraber yola çıkacak uzun soluklu bir yol arkadaşı ararız. Bütün bunları düşündüğümüzde aile kurmaya karar vermek önemli bir adımdır.
Bireylerin aileye bakışı, hayata bakışları kadar farklı ve bir o kadar da benzerdir. Bakış açımızı netleştirmek ancak ne istediğimizi ve bunun ne kadarını yapabileceğimizi bilmekle mümkündür.
Evlilikten sonra bebeğin aileye katılmasıyla yeni bir dönem başlamakta ve gerek bebek gerekse ebeveyn açısından bu dönemim sağlıklı temellere oturtulması büyük önem taşımaktadır. Çocuğunuzu iyi tanımak ve hayatın çeşitli dönemlerini şekillendiren ana davranış biçimlerini öğrenmek, onunla iletişim kurarken kargaşaya düşmemek için gereklidir. Elinizdeki kitap evliliğe bakışı ve evlilik için temel kriterleri inceleyen ve aileye yeni katılan bebeği doğum sonrasından ergenlik yıllarına kadar genel özellikleriyle tanıtan iki temel bölümden oluşuyor. Alanlarında uzman iki ayrı yazar tarafından kaleme alınan kitap, evliliğin ve bebek büyütmenin hangi aşamasında olursa olsun her kitleden okuyucuya pek çok anahtar sunarak bir el kitabı olma özelliği taşıyor.