Sevmek eyleminin gerçekleşmesinin bilmek eylemi ile özdeş olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz. İnsanın bir şeyi bildiğine inanması çok önemli aşamadır ve ayrıca bir güven olayıdır da. Dilimiiz biliyoruz ve seviyoruz. O halde onun sözlü halini ve yazılı kısmını her durumda en iyi şekilde icra etmeliyiz. Konuşmalarımızda kelimelerin seçiminden telaffuzuna kadar doğru anlam ve yapılarının, dilin değerlerine uygun olup olmadığına da hassasiyet göstermeliyiz. Hayatımızzın her devresinde bu söylediklerimiz geçerliliğini korumaktadır. Dünyada yaşayan en eski dillerden biri olan Türkçemizin böyle bir titiz kullanımı çoktan hak ettiğini kabul etmeliyiz.
Çağlar öncesinden yazılı belgelerle var olduğunu gördüğümüz Türk dili; ses, yapı ve anlam cihetleriyle bizi her zaman gururlandırmaktadır. Seslerindeki çeşitlilik, kelimelerindeki zenginlik ve cümlelerindeki işleklik kullanıcılarını hep heyecanlandırmıştır. İşte konunun bu safhasında yani geçmişi geleceğe bağlama aşamasında, dilimize karşı taşıdığımız sorumluluk devreye girmektedir.
Bir dilin inceliklerini anlayarak öğrenme konusunda takip edilecek kitabın rolü büyüktür. Kağıdından yazı tipine kadar birçok husus okuyucuyu etkiler. Kitabın sunduğu bilgilerin güvenilir, metodunun yaygın olması okuyucunun doğal beklentileri arasındadır. Üniversite öğrencileri anadillerini bütün yönleriylee bir daha gözden geçirip bildiklerini tekrar etmek ve yenilerini öğrenmek için Türk dili dersi okumak durumundadırlar. Elinizdeki kitap bu dersin çerçeve programına bağlı şekilde oluşturulmuştur. Okuyucusunu ihya etmesi dileğiyle